2016

 

 

 

Klik på det årstal, du gerne vil se billeder fra

29. oktober 2016:
Årets Distriktsskydning

Det var i år Randers Marineforening, der stod som arrangør af årets Distriktsskydning. Et rigtig godt, hyggeligt og velorganiseret arrangement, hvor selve skydningen foregik på skydebanerne i randers Skyttecenter med efterfølgende hyggeligt samvær, frokost og præmieuddeling i Marinestuen. - At der blev skudt på udebane forhindrede dog ikke vore gode skytter i at hjemtage pokalen for bedste hioldpræstation.
Klik på det enkelte foto for at se det i stor størrelse:

29. september 2016:
Første kammeratskabsaften "i sæsonen"

En vellykket og velbesøgt kammeratskabsaften, hvir vi - som traditionen byder ved første kammeratskabsaften !i sæsonen" startede med fællesspisning sammen vore "bedre halvdele":: denne gang "Hovmesterens sorte gryde".
Efter skafningen gav ordet til museumsinspektør Lea Glerup Møller, Museum Østjylland (Ebeltoft), der i et spændende powerpoint-foredrag fortalte om det gamle Ebeltoft og byens historie med hovedvægt på perioden 1300-1900, - krydret med gode historier og anekdoter om byen og dens indbyggere.
Klik på det enkelte foto for at se det i stor størrelse:

18. september 2016
Soldaterforenings-skydning Djursland

Endnu en gang må man erkende, at det ikke er beskednhed, der præger vore skytter. Igen "udnyttede de groft hjemmebanefordeln" og besatts både 1. og 2. pladsen i holdskydningen samt 4 af de 5 bedste (præmiegivende) individuelle resultater. Nr. 3, individuelt blev Lisbeth Christensen, Vaabenbrødreforeningen.
Klik på det enkelte foto for at se det i storn størrelse:

05. september 2016:
Den Nationale Flagdag for personel udsendt i international tjeneste

Traditionen tro arrangeret i samarbejde med Vaabenbrødreforeningen for Ebeltoft og Omegn. Årets hovedtaler var major Finn Jensen, Distriktschef for Hærhjemmeværnsdistrikt Østjylland.
Klik på det enkelte fot for at se det i stor størrelse:

13. august 2016:
Koncert med Prinsens Musikkorps

I åtr var ingen undtagelse : - Sammen med handelsstandsforeningen o Vaabenbrødreforeningen stod vi for 9. år i træk som arrangør af en friluftskoncert på Torvet med Prinsens Musikkorps (tidligere Prinsens Livregiments Musikkorps). For 8. år i træk var bejret med os (TAK !) og koncerten blev overværet af skønsmæssigt ca. 300 tilhørere.Som altid med disse koncerter, var det et arrangement, som vi fik meget ros for.
Klik på det enkelte foto for at se det i stor størrelse:

12. august 2016:
Ebeltoft Kystkultur

Slupkoret medvirkede - naturligvis - ved Ebeltoft kystkultur's havnearrangement.
Klik på det enkelte foto for at se det i stor størrelse:

08. juli 2016:
Vellykket sommerfest

..... og hvilken aften, det blev ! Der var 64 deltagere, og stemningen var fantastis,  trods det i den grad våde vejr. Vi må nik indrømmer, at vejrguderne ikke var med os, men det var medlemmerne til gengæld. selv om regnen stod ned i stænger, var der godt gang i grillen, som i dagens anledning var blevet overdækket, mens spisningen måtte forgå indendøre.
Klik på det enkelte foto for at se det i stor størrelse:

04. juli 2016:
Danske Soldaters Mindelund, Rindsholm Kro.

Ogs¨å i år var vi inviteret - og deltog naturligvis - i højtideligheden den 4. juli i mindelunden ved historiske Rindsholm Kr. - Inden højtideligheden startede, hyggede vi os en stund i det hyggelige, historiske interiør i kroens "Admiralshjørnet" - hvor ellers ?
Klik på det enkelte foto for at se det i stor størrelse:

21. maj 2016
Foreningsmesterskab

Åben klasse: Jørn Mortensen, 200/1x
Lukket klasse: Jørgen Brøgger v. Jørn Mortensen, 99/3x
Bedste resultat i forhold til eget gennemsnmit af 5 træningsskydninger: Pia Skarritsø 146/1x = + 2,2
Bedste resultat af 5 træningsskydninger med anlæg: Steen Zachjo 150.- Erindringsbæger til Jøn Mortensen
Bedste resultat af 5 træningsskydninger uden anlæg: Jørn Mortensen, 143/4x - Erindringsbæger til Jørn Mortensen.
Sølvfadet "Lilly" for bedste resultat ved Distriktsskydningen (2015): Jørn Mortensen, 147/2x - Erindringsplakette til Steen Zacho
Klik på det enkelte foto for at det i stor størrelse:

19. maj 2016:
Skafferfest

Traditionen tro inviterede foreningen alle, der i det forløbne år havde ydet en indsats for foreningen til en hyggeaften med stegt flæsk og persillesovs i Marinestuen.
Klik på det enkelte foto for at se det i stor størrelse:

09. maj 2016:
"Søværnets Dag" - årsdaggen for Slaget ved helgoland, 9. maj 1864

Som altid var den praktiske del af arrangementet med flag-/faneborg og parade m.v. lagt i hænderne på Ebeltoft Marineforening.
Klik på det enkelte foto for at se det i stor størrelse:

05. maj 2016:
Mindehøjtidelighed ved foreningens mindesten på Havnen i anledning af 71-års for Danmarks befrielse efter den tyske besættelse, 1940-45.

Talen blev i år holdt af formand Erich H. Franzen. - Foruden vort eget flag deltog der faner fra Vaabenbrødreforeningen og De Blå Baretter. - Traditionen sluttedes af med hyggeligt samvær med kaffe, brød og en dram i Marinestuen.
Klik på det enkelte foto for at se det i stor størrelse:

28. april 2016:
Kammeratskabsaften - "Sæsonafslutning"

Traditionen tro indledtes denne, den sidste kammeratskabsaften i "sæsonen" med fællesspisning (hovemesterens enebærgryde), hvrtil vi selvfølgelig havde vore bedre halvdele med. - Efter spisningen blev ordet givet til "Mama Doc" - Wiera Malamá Jensen, der under overskriften "Krigslæge på mission" fortalte om sine oplevelser som militærlæge rundt i verden og om sine oplevelser ved fronten i bl.a. Irak og Afghanistan. Wiera er Danmarks mest erfarne militærlæge og gennem hendes udsendelser for Forsvaret har hun fået et andet indblik i krigens vilkår, end de udsendte soldater. - Det var et helt fantastisk og medrivende foredrag !

13. april 2016:
Donation til Søspejderne, Mols
Søspejderne fra Mols var inviteret i Marinestuen for at modtage overskuddet fra årets Slupsejlads.

31. marts 2016:
Kammeratskabsaften

Vi havde besøg af Foreningen Jyske Landsoldater, der - iført gamle uniformer - fortalte om De Sønderjyske Krige, 1848-51 og 1864 med særlig fokus på sidstnævnte. En utrolig interessant aften, hvor landsoldaterne også demonstrerede nogle af de våben, der i 1864 blev anvendt på h.h.v. dansk og prøjsisk side, - samt meget andet af landsoldatens personlige udstyr, - hvoraf den lange pibe ikke var det mindst vigtige.
desværre deltog der kun 14 af foreningens medlemmer i denne utroligt interessante aften, - det var virkelig flovt overfor landsoldaterne, der have  så meget ud af det for at give os en god aften, - hvilket de så sandelig også gjorde.
Klik på det enkelte foto for at se det i stor størrelse:

 

05. marts 2016
Fregatskydning

Årets Fregatskydning , - desværre ikke med så mange deltagere som tidligere. - Peter Brøgger ny Fregatkaptajn ved eget skud. - de øvrige resultater var::
 1. Store Bram: Niels Mikkelsen ved Jørgen Nyhuus.
 2. Fore Bram: Anker Gindesgaardved Bo Pedersen
 3. Bergginen: Hans Andersen ved Frank Heede
 4. Store Mærs: Lars Muikkelsen ved Erich Franzen
 5. gert Agger, eget skud
 6. Blændsejl: Svend Aage Egelund ved Thorkil Thorsen
 7. Mesan: Peter Blom ved Bo Pedersen
 8. Storsejlo: Niels Thomsen ved Peter Brøgger
  9. Fok: Niels Mikkelsen, eget skud
10. Krudtkammer: Peter brøgger, eget skud.
1. Skyttepræmie: Petwer brøgger
2. Skyttepræmie: Bo Pedersen
Klik på det enkelte foto for at se det i stor størrelse:

25, februar 2016:
Generalforsamling
40-års tegn tilJørgen Nyhuus, Steen Kastrup og Frank Sunesen. 25-års tegn til Gunnar Christensen, Gert Vammen Verstergaard, Niels Mikkelsen og Karl-errik Nielsen, samt optagelse af nyt medlem, Svend Hansen. - "Årets Vådeskud" til Ole Laursen.
Klik på det enkelte foto for at se det i stor størrelse;

21. februar 2016:
Distriktsmøde i Ebeltoft

(Distriktsformand Lars Gjættermann aflægger beretning m.m.)
Klik på det enkelte fott9o for at se det i stor størrelse.

02. februar 2016:
Årets Slupsejlads
Klik på det enkelte foto for at se det i stor størrelse: