Galleri

               Klik på det enkelte årstal, du gerne vil se billeder fra

11. april 2019:
Klargøring til flagallé i påsken

9 morgenfriske gaster tog turen rundt i byen for at oprense alle hulle til flagalléen, der skal opm i alle påskedagene. - På fotoet her får de en velfortjent hjertestyrkning efter endt dont.

06. april 2019:
Vellykket Fregatskydning. - Vagn Nyholm Hansen ny Fregatkaptajn ved eget skud.

Se pressemeddelelse med resultater m.m. her.
Klik på det enkelte foto for at se det i stor størrelse:

.... Dagen startede med morgenkaffe i Randers' hyggelige Marinestue, og efter afslutningen var vi alle inviteret til "afriggergilde" med et lækkert frokostbord.

16.-17. marts 2019:
Jørn Mortensen hjem fra årets Landsskyttestævne som "dobbelt-mester"

Ebeltoft deltog med 6 skytter i årets Landsskyttestævne, der afvikledes i Esbjerg  den 16.-17. marts 2019. For 6. gang i alt og for 4. år i træk blev Ebeltofts bedste skytte Jørn Mortensen Landsskytte i venetarnklassen med fornemme 197 points ud af 200 mulige.
I den den individuelle konkurrence for fritstående skytter (< 60 år) kom peter Brøgger ind på en fornem 4. plads med 167 points.
Traditionen tro var der ved Landsskyttestævnet også præmieuddelinger for vinterens hjemmebaneskydning. Også her placerede Jørn Mortensen sig som bedst af alle med ialt 377 points ud af 400 mulige.
I hjemmebaneskydningens holdkonkurrence avancerede Ebeltoft fra en 5. plads sidste år til en 3. plads i år.
Der kan ses flere resultater fra Landsskyttestævnet
her.
Her er nogle "skarpe skud" fra det vellykkede stævne. Klik påp det enkelte foto for at se det i stor størrelse:

Fra landsmødet lørdag eftermiddag og kammeratskabsaftenen lørdag aften:

Fra søndag formiddag:
Deltagerne fra Randers, Aarhus, Grenaa og Ebeltoft var kørende sammen i bus til stævnet. Det gav et fantastisk sammenhold på hele ture. - Peter Brøgger (Ebdeltoft), der er maskinchef i rederiet Esvagt havde udvirket, at alle deltagerne fra duisse fire foreninger kunne komme ombord og se rederiets skifteskib "Esvagt Alpha". Flere af rederiets skibe lå standby i havnen, så indledningsvis fortalte Peter lidt om de forskellige skibe og deres respektive opgaver, inden vi gik ombord. Vel ombord blev vi samlet i messen, hvor Peter først fortalte noget om rederiet og skipperen derefter fortalte om skibet og det opgaver som skifteskib. "Alpha" er  Farvandsvæse- nets gamle "Argus", som et par af deltagerne havde sejlet med tidligere, hvilket gjorde besøget endnu mere interessant. Vi blev inddelt i 6 hold, der med hvert sit besætningmedlem blev guidet rundt på skibet og fik fortalt om dette og hint. - Stor tak til Peter for at have tilrettelagt dette interessante besøg !

Efter besøget kunne i lige nå et kort besøg i Esbjerg Marineforenings Marinestue på havnen, inden vi skulle tilbage til frokosten og præmieuddelingen.

Fra frokosten og præmieuddelingen søndag.- samt 2 "skud" fra hjemturen i bussen (hvor stemningen trods alt  var lidt mere dæmpet end på vejen derned).

14. marts 2019:
Forrygende tilslutning til "krigssejler-aften"

Som andetsteds (læs
her) holdt Grenaa og Ebeltoft Marineforeninger i fællesskab en "krigssejlser-aften" i Marinestuenm i Ebeltoft. Arrangementet var et led i vores bestræbelsr på at skaffe oplysninger om krigssejlere fra Djursland, således at vi kan samle deres historier og sikre dem for eftertiden, - samt forhåbentlig at sætte en mindetavle for alle krigssejlere fra Djursland på havnene i Djurslands to havnebyer, Grenaa og Ebeltoft.
Vi havde fået historiker Jakob Kjesgaard fra Randers til at holde et power-point-foredrag om krigssejlerne. Der var fri entré og fri adgang for alle interesserede. Arrangementet samlede over 80 tilhørere, og der var flere spørgsmål efter foredraget. Samtidig fik vi både på aftenen og dagene forud henvendelser med oplysninger om krigssejlere fra Djursland, bl.a. en mail helt fra Canada ! (Alice Marlowe, datter er krigssejler, Søren Nielsen, fra Nørager).
Det var et arrangement, der virkelig gav noget at arbejde videre med. - Det glæder vi os til, - og sidder DU inde med oplysninger om en tidligere krigssejler fra Djursland - er måske oven i købet  efterkomemr af en af dem - hører vi meget gerne fra Dig !
Se pressemeddelelse
her, annonce her og avisartikel her.
Her nogle stemningsindtryk fra den gode aften. - Klik på det enkelte foto for at se det i stor størrelse:

11. marts 2019:
Våd - men god - Slupsejlads
Dagen startede som altid med besøg og underholdning på "Solbak- ken" (tidligere "Bakkegården" og tidligere igen "De Gamles Hjem", - ak ja, "kært barn har mange navne"). Dagen var startet med solskin, men da vi tog tilbage til Marinestuen fra "Solbakken", styrtregnede det, - og alt tydede på heldagsregn. Der var en del snak om at aflyse "sejlturen", og 5 gaster fandt da også anledning til at afmønstre, mens resten besluttede at gennemføre, iklædt gennemsigtige regnslag. samtidig besluttedes, at harmonikaspillerne skulle køre i bil mellem de steder, vi skulle besøge (harmonikaerne kan ikke tåle fugt), således at der kun var "trompeteren" tilbage som musik i båden. - Faktisk hldt regnen op, netop som vi "lagde fra kaj" ved Marinestuen, men de fleste beholdt dog regnslagene på indtil over middag, - "for en sikkerheds skyld". - Vi fik overalt den samme gode modtagelse, som vi plejer, og ved Fregatten Jylland afbrød institionens bestyrelse sit bestyrelsesmøde for at byde os velkommen og høre vores sang og selve historien om den nu over 275-årige tradition her i Ebeltoft.
Stor TAK til alle, der betænkte gasterne med føde, fast og flydende, så dagen kunne gennemføres og lige så stor TAK til de der forsynede raslebøsserne med "guldstøv" !!!
her et par fotos fra dag. - Klik på det enkelte foto for at se det i stor størrelse:

08. marts 2019:
100-års jubilæum i Randers Marineforening

Ebeltoft Marineforening var repræsenteret med 6 mand ved Randers Marineforenings  fornemme 100-års jubilæums-reception i Marinestuen ved havnen i Randers, - hvor der blandt andet blev serveret "rigtigt fiskebord - "laks i alle afskygninger" (var der nogen, der sagde "Gudenå-laks ?)
her er par stemningsindtryk fra den dejlige dag. Klik på det enkelte billede for at se det i stor størrelse:

06. marts 2019:
Makkerskydning:

Resulatet af marts måneds makkerskydning:
"Klasse 1" (145-150 pt.): Nr. 1: Jørgen Nuhuus & Svend Rasmussen, 295, - Nr. 3: Kaj Birk Jensen % Erik Lyager, 294, - Nr. 3: Svend Erik Sørensen & Jørgen Nyhuus, 292.
"Klasse 2": (139-144): Nr. 2: Jørgen Brøgger & Jørn Mortensen, 286, - Nr. 3: Preben Kristensen & Erik Lyager, 278, - Nr. 3: Jørgen Madsen & Peter Brøgger, 264.

03. marts 2019:
Distriktsmøde, afholdt i Ebeltoft.
Forårs-Distriktsmødet skulle efter planen have været afholdt i Skanderborg, men da afdelingen dér ikke så sig i stand til at gennemføre et distriktsmøde, blev dette i stedet henlagt til Ebeltoft
Klik på det enkelte foto for at se det i stor størrelse:

07. februar 2019:
Februar måneds makkerskydning

kategori 1 (145-150): Nr. 1: Erik Lyager & Steen Zacho, 197/14 X, - Nr. 2: Jørgen Nyhuus & Jørn Mortensen, 197/12 X, - Nr. 3: Svend Rasmussen & Erik Lyager, 294.
Kategori 2 (139-144): Nr. 1: Kaj Birk jensen & Finn Adamsen, 284, - Nr. 2: Ingelise Lyager & Børge Pedersen, 281, - Nr. 3: Jørgen Brøgger & Børge Pedersen, 276.
Klik på det enkelte foto for at se det i stor størrelse:

06. februar 2019:
Den nye travalje er kommet "hjem"

Den ene af de to travaljer, vi sidste år fik fra Søværnet, har hidtil været opmagasineret hos formand Erich Franzen. I dag, den 6. februar, blev den afhentetb og fragtet til Marinestuen, hvor den nyu er klodset op og afventer, at årstiden og vejrliget bliver til, at at den kan komme i vandet.

01. februar og 07. februar 2019:
Forberedende arbejder til det nye flagspil

Den 1. februar blev stængerne til det nye flagspil fragtet fra Fregatten Jyllands værft - hvor de er høvlet til firkanter - til Marinestuen, hvor de blev klodset op. - Og allerede den 7. februar gik de forberedende arbejder i gang.
Klik på det enkelte foto for at se det i storn størrelse
.

24. januar 2019:
Første kammeratskabsaften i det nye år

Alle gode traditioner skal holdes i hævd, - så derfor startede vi også aftenen med,  at foreningen var vært ved en gang varm punch, hvormed vi alle ønskede hinanden godt nytår.
Derefter overrakte formand Erich H. Franzen en legatportion fra Ebeltoft Marineforenings Fond til styrmandsaspirant Ea Skaaning Vinkel, der har uddannelseskontrakt med Mærsk (til styrmand og skibsfører). Legatportionen er til hjælp til indkøb af lærebøger.
Ea Vinkel er netop vendt hjem efter ½ års kadet-togt med "Nele Mærsk" og skal nu tilbage på skolebænke på SIMAC i Svendborg.
Efter legatoverrækkelsen holdt Ea, der er medlem hos os, et meget spændende power-point-foredrag om togtet med "Nele Mærsk".
Der var mange spørgsmål til Ea efter foredraget, som hun  alle svarede hurtigt, koncist og beredvilligt på.
En helt igennem god aften, - og hvor var det synd for de, der ikke var der, og som derfor snød sig selv for en rigtig god oplevelse (og et krus dejlig punch).
Her et par "skud" fra aftenen. - Klik på det enkelte foto for at se det i stor størrelse.

09. januar 2019:
Første makkerskydning i det nye år
Vinder-makkerpar: Svend Rasmussen & Ib Rørmand, 286 (billedet)
Nr. 2: Jørgen Nyhuus & Georg Sand, 282, - Nr. 3: Ib Rørmand & Erik Lyager, 280.
Grundet lavt deltragerantal var der kun præmie til aftenens vinderhold. - Der er åbenbart mange, der endnu ikke er færdige med at holde juleferie.