2018

 

 

 

Klik på det årstal, du gerne vil ses billeder fra

01. november 2018:
Æresmedlem Tommy Schmidt bisat fra Ebeltoft Kirke.
- Se mere her.

03. oktober 2018:
Første makkerskydning i sæsonen
Den første makkerskydning i sæsonen var velbesøgt. Som noget nyt havde vi udsat 3 præmier til det bedste makkerpar blandt de, der skød mellem 145 og 150 points ("kategori 1"), blandt de, der skød mellem 139 og 144 points ("kategori 2") og balndt de, der skød 138 og derunder ("kategori 3". Der var dog ingenh skytter, der placerede sig i "kategori 3".
Resultaterne var således:
"Kategori 1":
Nr. 1: Jørn Mortensen og Svend Rasmussen, 296 - Nr. 2: Carl Erik Schmidt og Steen Dideriksen, 292, - Nr. 3: Erik Lyager og Steen Dideriksen, 290.
"Kategori 2":
Nr. 1: Christian Koudal og Jørgen Brøgger, 288, - Nr. 2, - delt: Ingelise Lyager og Mark Bjerg, 286, og Jørgen Nyhuus og Gert Oehlers, 286 - Nr. 3: Georg Sand og Ole Bisp, 283, 
Her et billede af de stolte præmiemodtagere:

27. september 2018:
Første kammeratskabsaften i "sæsonen" -Ølsmagning

Erik Lyager beretter:
"29 gaster/ægtefæller deltog i kammeratskabsaftenen med ølsmagning og foredrag ved Jens Jacob Holst, formand for afdeling Djurs i Danske ØL-entusiasters Klub.
Det var en rigtig god aften, der indledtes med smagning på 5 forskellige øl.
Herefter var pause, hvor der blev budt på et lækkert pølsebord.
Ølsmagningen fortsatte derefter med smagning af endnu 5 forskellige øl.
Jens Jacob Holst fortalte med stor entusiasme om de 10 forskellige øl og historien bagved; og både undervej og bagefter der blev stillet mange spørgsmål, som Jens Jacob Holst besvarede meget fyldestgørende.
Man var ikke i tvivl om, at Jens Jacob Holst har en stor viden om øl samt bryggerierne og deres historie.

En rigtig god aften med god stemning og højt humør.
Aftenen indledtes med overrækkelse af emblem til 2 nye medlemmer"
.

26. september 2018:
Renovering af flagalléen.

Byens flagallé - som vi jo "administrerer" - fik som bekendt af Danmarks-Sanmfundet 40 flag ved Valdemarsfesten sidste år og 40 igen i år.  De skulle nu sættes på stængerne, der samtidig skulle renoveres. 14 morgenfriske gaster mødte op og gik i gang med opgaverne.  Samtidig med renoveringen af stænger/flag kørte 3 hold rundt i byen og opprensede hullerne og lavede nye markeringer, således at hullerne kan findes, når flagene skal opsættes tidlig morgen.
Efter endt dont var foreningen vært ved en lille "samling" på Christian Koudals fritidsgrund få minutters gang fra "flag-hallen". her blev der serveret en øl og et par pølser tilberedt over Christians bålsted.
Billederne siger alt om stemningen. - Klik på det enkelte foto for at se det i stor størrelse.

18. september 2018:
"Tirsdagstræffet"s høstfrokost.

30 medlemmer havde imødekommet "Tirsdagstræffet#s "invitation" til en hyggelig eftermiddag over en høstfrokost.  Det blev en rigtig hyggelig eftermiddag med god mad, gode historier og godt samvær. Det hele blev ikke ringere af det fantastisk gode sensommervejr, så mange falndt ud på terrassen med kaffekoppen efter selve frokosten. - Fornem selv stemningen ved at se på billederne. Klik på det enkelte foto for at se det i stor størrelse.

09. september 2018:
Ebeltoft vandt den årlige "firkant-skydning"
Den årlige "firkant-skydning" mellem Marineforeningerne i aarhus, Randers, Grenaa og Ebeltoft afvikledes den 9. september med Randers Marineforening som arrangør. Selve skydningen på randers Skyttecenter på Kærbyvej og efterfølgende frokost og præmieuddeeling i Marinestuen på Toldbodvej på Havnen. Som altid et rigtigt hyggeligt arrangement med snak på kryds og tværs mellem foreningerne, og som altid veltilrettelagt i Randers, som vi takker for en fint arrangement.
Endnu en gang var det "os", der løb med sejren. - Vort Hold 1 (Jørn Mortensen, Steen Zacho og Svend Rasmussen) besatte 1. pladsen, mens vort Hold 2 (Erich Franzen, Gert Agger og Steen Diderikasen)n besatte 2. pladsen. Jørgen Mortensen blev bedste Ebeltoft-skytte.

Her nogle "skarpe skud" fra dagen (klik på det enkelæte foto for at se det i stor størrelse):

05. september 2018:
Den Nationale Flagdag for udsendt personel i international tjeneste

Traditionen tro stod Ebeltoft Marineforening og Vaabenbrødreforeningen for Ebeltoft og Omegn i fællesskab som arrangør af en højtidelighed i anledning af Den Nationale Flagdag.
En parade med flag/faner fra soldaterforeninger og hjemmeværn m.v. marcherede med Randers Marinehjemmeværnsorkesters Tambourkorps i spidsen fra Rundkørsle ved Nørreallé til Det Gamle Rådhus.

Klik på det enkelte foto for at se det i stor størrelse:

29. august 2018:
Mindehøjtidelighed i anledning af 75-årsdagen for Flådens Sænkning29. august 2018:

I et samarbejde mellem Danmarks Marineforening, Ebeltoft Marineforening og DSI Fregatten Jylland afholdtes - i tilknytning til særudstuillingen "Modeller på Podier" (modelskibe udlånt af flere afdelinger under Danmarks Marineforening) - en mindehøjtidelighed på 75-års dagen for Flådens Sænkning, 29. august 1943.

Dagen startede ved Marineforeningens mindesten på Havnen, der som bekendt bærer de tre datoer  29.-8.-1943, 6.-6.-1944 og 5.-5.-1945.i sin inskription. Flag-/faneborg, parade, musik v. Marinehjemmeværnsorkestret fra Randers, taler og kranselægninger.

Læs Ole Bisp's tale ved mindestenen her.

Med marchtromme og piccolofløjte i spidsen marcherede paradenderefter gennem byen til Fregatten Jylland, hvor der ligeledes var musik,og  tale afsluttende med kanonsalut, "Dansk Løsen" fra Bastionen.
Dette efterfulgtes af "Åbent Skib" på MHV 908 "Brigaden", samt i auditoriet powerpoint-foredrag om Flådens Sænkning, præsentation af genudgivelsen af mindehæftet "Sådan oplevede jeg 29. august 1943 - 24 øjenvidneberetninger" samt lancering af skrivekonkurrence for skoleelever i Syddjurs Kommune: "Hvad ved jeg om 29. august 1943 - og hvad mener jeg, det fik af betydning for eftertidens Danmark"
Dagen sluttedes af med et let frokostarrangement i Marinestuen for paradedeltagerne m. fl.. Herunder bad OK (P) Ulrik Wesche om ordet, hvor han med en historisk redegørelse forærede foreningen en hjemmelavet håndgranat fra Søværnets modstandsgruppe under besættelsen.

Klik på det enkelte foto for at se det i stor størrelse:

22. august 2018:
Årets Fisketur
Efter at have ønsket hinanden "Knæk og Bræk" i en morgenbitter stod 14 gaster havnen ud med veteranskibet "Skødshoved" og kutteren "Hopla". På vejen ud nød man kaffen og rundstykkerne. - Dagens samlede fangst var 1 stor hornfisk, 1 knurhane, 12 store makreller og 20 fjæsinger. - Torskepokalen tilfaldt Uwe Weissfeld og Merkopokalen Tom L. Jessen.


Klik på det enkelte foto for at se det i stor størrelse:
 

17. august 2018:
Jubilæumskoncert med Prinsens Musikkorps
Det er i år 10 år siden, at Ebeltoft Marineforening tog initiativ til sammen med Vaabenbrødreforeforeningen og Handels- standsforeningen et "genoplive" de tidligere, populære koncerter på Torvet med Prinsens Musikkorps (dengang Prinsens Livregiments Musikkorps). For første gang i de 10 år, var vejret ikke med os. Men minsandten ..... om ikke solen brød igennem, netop som orkestret havde spillet Kaj Normann  Andersens melodi "Jeg bliver så glad, når solen skinner".

Klik på det enkelte billede for at se det i stor størrelse:

15. juni 2018:
Stemningsfuld Valdemarsfest.

Valdemarsfetsn var på een gang højtidelig, stemningsfuld og hyggelig. Som altid startedes med en Flag-Festgudstjeneste, hvor sognepræst Heidi Bisgaard havde tilrettelagt en meget smuk Gudstjeneste, der i salmer og prædiken hyldede flaget, Dannebrog, dansk kultur og den danske natur. I kirken medvirkede også Randers Marinehjemmeværnsorkester, og da de istemte med "Den Kongelige Danske Marines Honnørmarch", var det formelig så de gamle kirkehvælvinger fra begyndelsen af 1500-tallet løftede sig.

Efter Gudstjenesten marcheredes gennem byen via Torvet til Marinestuen, hvor "2. halvleg" afvikledes med fællessange, koncert af Marinehjemmeværnsorkestret, uddeling af flag og faner samt festtale ved
ved formanden for Vaabenbrødreforeningen for Ebeltoft og Omegn, paul Erik Nielsen.
Højdepunktet var indvielsen af Danmarks-Samfundets Lokalkomités nye fane. Det kan synes besynderligt, at lokalkomitéen, der jo årligt uddeler flag og faner, aldrig selv har haft en fane. Det har vi nu, og den blev behørigt indviet. de 3 obligatoriske søm for h.h.v. HM Dronningen, Fædrelandet og "Foreningen" (her lokalkomitéen) blev slået i af æresmedlem af vaabenbrødreforeningen for Ebeltoft og Omegn, sognepræst Heidi Bisgaard og æresmedlem af Ebeltoft Marineforening, Christian Koudal.

Der deltog 40 faner i faneborgen og anslået godt 150 gæster ved arrangementet i marinestuen. Jeg selv havde den ære at være paradefører i kirken og ved marchen gennem byen samt at lede forløbet af arrangementet ved Marinestuen, herunder forestå uddelingen af flag og faner.

Klik på det enkelte foto for at se det i stor størrelse:

09. maj 2018:
"Søværnets Dag".

Markeringen af årsdagebn for Slaget ved Helgoland, 9. maj 1864. Som altid et stemningsfuldt og højtideligt arrangement, der traditionen tro afsluttedes med kanonsalut, "Dansk Løsen". dagen var dog præget af, at det efter forlydender måske var sidste gang, at Søværnets stod for markeringen af denne mindedag, - af økonomiske årsager (besparelseshensyn). Vi "lavede et godt lobbyarbejde", og må så krydse fingre for, at det må lykkes at fortsætte denne tradition. Allervigtigst er det, at Søværnets Tamburkorps fortsat kan være i stand til at medvirke.
Dagen sluttede med den traditionelle skafning (Skipperlabskovs) for pasradedeltagerne ombord på Fregatten.

Klik på det enkelte foto for at se det i stor størrelse:

05. maj 2018:
Højtidelighed ved mindestenen på Havnen.

Traditionen med en lille højtidelighed ved foreningens mindesten på Havnen på Befrielsesdagen, 5. maj, blev naturligvis også fulgt i år. - Buketten blev lagt af formand Erich H. Franzen og talen holdt af sekretær Peter Brøgger.
Læs Peter Brøggers tale
her.

Klik på det enkelte foto for at se det i stor størrelse.

15. april 2018:
Slupkoret underholdt ved åbningen af "Aprilfestival".

Det årlige, landsdækkende arrangement "Aprilfestival - Teater for små og store" - var i år henlagt til Syddjurs Kommune. Åbningsceremonien var henlagt til Fregatten Jylland, hvilket gjorde det naturligt, at Slupkoret underholdt ved arrangementet. Åbningsceremonien afholdtes på kanondækket, - deraf den noget mørrke billede:
Foto: Syddjurs Kommune.

03. marts 2018:
Vellykket Fregatskydning

Ca. 50 skytter deltog i årets Fregatskydning, der som altid formede sig som en hyggelig eftermiddag i kampen om at skyde de forskellige sejl samt Krudtkammeret ned. der skulle ialt 205 skud til, før Steen Zacho med et velrettet skud kl. 17.53 fik Krudtkammeret til at falde, - og dermed sikrede sig titlen som Fregatkaptajn. - Resultaterne blev som følger:
1.Store Bram: Kjeld Thejl v. Peter Brøgger
2. Fore Bram: Martin Bech Hansen, eget skud.
3. Bergginen: Steen Kastrup, eget skud
4. Store Mærs: Flemming Hjorth, eget skud.
5. Fore Mærs: Anker Gindesgaard, v. Peter Brøgger
6. Blændsejl: William Jørgensen v. Ole Bjerg.
7. Mesan: Søren Basse, v. Bent Olsen
8. Storsejl: Torben Iversen, v. Paul Erik Nielsen
9. Fok: Ole Hvitved, v. Peer Sten Mikkelsen.
10: Krudtkammer: Steen Zacho, eget skud.
Fregatkaptajn: Steen Zacho
1. Skyttepræmie: Steen Zacho
2. Skyttepræmie: Peter Brøgger

Klik på det enkelte foto for at se det i stor størrelse :

22. februar 2018:
Generalforsamling

Stille og rolig generalforsamling, der traditionen tro indledtes med hyggelig torskespisning, vel-tilberedt af Bent Olsen og hans kabysgaster. Der var tildeling af 50-årstegn til Arne Stubmark, Peter A. Nielsen og Torben Iversen, 40-årstegn til Tom Skarritsø og Mogens Rasmussen samt 25-årstegn til Knud Vagn Pedersen, Jens Lindberg, Ronald Pedersen, Flemming Hjorth, Ole Møller, Søren Ravn, Bo Møller, Keld Andersen, Arne Sørensen, Hans Kirkegaard og Erik Sejersen.
Som noget ganske særligt blev Flemming Hjorth, Nils Jørgen Tastum og Kjeld Thejl tildelt Danske Veteraners Fredsprismedalje, der blev overrakt af tidligere formand for Danmarks Veteraner, afd. Midtjylland, Lars Hansen. - Højdepunktet var tildelingen af Marineforeningens Hæderstegn i sølv til tidl formand gennem 25 år for Danmarks-Samfundets Lokalkomité, Ove Mikkelsen, og til foreningens kasserer, Erik Lyager.
Mark Bjerg blev valgt som ny 2. suppleant, da Lasse B. Mikkelsen ikke ønskede genvalg. Hans Skov nyvalgtes som revisor i stedet for Erik Grønlund, der ikke ønskede genvalg, og Paul Erik Nielsen nyvalgtes som 2. reserve-flagbærer i stedet for Erik Lyager, der heller ikke ønskede genvalg. Alle øvrige valg var genvalg.

Klik på det enkelte foto for at se det i stor størrelse:

11. februar 2018:
Traditionsrig Slupsejlads.

Årets Slupsejlads var som altid et festligt indslag i gadebilledet, - og da vi var så heldige, at fastelavn i år faldt i skolernes vinterferie, var der en hel del folk i byen, der interessant fulgte  optrinnet og spurgte ind til traditionen. Til brug for besvarelse heraf havde vi udarbejdet små foldere, der fortalte om den over 250 år gamle tradition samt om Veteranskibet "Skødshoved", som vi samlede ind til i år.

Vi lader billederne tale for sig selv. Klik på det enkelte for for at se det i stor størrelse:

10. februar 2018:
Slupkoret underholdt (man fristes til at sige naturligvis) ved åbningen af særudsillingen "Modeller på " podier.
Fotos: Fregatten Jylland. - Klik på det enkelte foto for at se det i stor størrelse:

10. februar 2018:
Særudstilling på Fregatten Jylland "Modeller på podier".
I et unikt samarbejde mellem DSI Fregatten Jylland og Danmarks Marineforening er der skabt en meget flot og spændende udstilling af modelskibe og få andre historiske effekter, udlånt af mange af afdelingerne under Danmarks Marineforening. - Selv har vi udlånt 4 modelskibe: Kongeskibet "Dannebrog", jagten "Regina", Fregatten "Enhjørningen" og tankfartøjet "Skinfaxe" samt "Jappes mine", lanternen fra ME 1016 og maleriet af fregatten Jylland i indsejlingen til Ebeltoft Vig.
Udstillingen blev åbnet ved af kontreadmiral Niels Vang ved en storstilet reception den 10. februar, hvor rigtig mange repræsentanter fra landets Marineforeninger var tilstede.
Se også mere om udstillingen
her.
Her er lidt stemningsindtryk fra udstillingen. - Klik på det enkelte foto for at se det i stor størrelse: