Aktuelt nyt

 

09. september 2019:
O.B.S.: - Der er ingen onsdags-skydninger i uge 37 og 38 ! - Skydebanen renoveres

Skydebanerne skal haveb det årlige eftersyn/godkendelse den 20. september, - og skal inden da være færdigrenoverede med ny bagvæg, renovering af kuglefang og ny, miljøvenlig blyaffalds-opsamling. Det er et noget større arbejde, og skydebanerne er derfor lukket for træningsskydninger i uge 37 og 38. - Til gengæld vil de stå fuldt færdige og "up to date" til Soldaterforenings-skydningen den 22. septermber !
Herunder et par "skud"  fra de igangværende renoveringsarbejder den 12. september. - Klik på det enkelte foto for at se det i stor størrelse :

 

05. september 2019:
Den Nationale Flagdag for danske udsendte i international tjeneste og veteraner

 

Årets hovedtale ved det Gamle Rådhus blev holdt af oberstløjtnant (P) Mogens Fokdal. - Læs talen her.
Læs mere og se flere fotos her.

20. juli 2019:
Fornemme gaver til foreningen

Ved lørdagsåbningen i dag forærede vort gode medlem, KK (P) Klaus Sabro Larsen, os sin tjenestefrakke, incl. bælte og kasket samt sin messeuniform med både mørk og hvid vest med ditto butterfly's.
Ved samme lejlighed forærede Klaus Sabro os også en speciel forseglet flaske. Der er den særlige historie ved denne flaske, at den er bjærget fra en tysk U-båd efter 2. Verdenskrig af det danske søværn.  Nu afdøde OK Erik Nordentoft, Aalborg, var med til bjærgningen og har senere foræret flasken til Klaus Sabro. Flasken indeholder pickles, beregnet til u-bådsbesætningens kost.
På fotoet til venstre herunder ses Klaus Sabro overrække tjenestefrakken til sekretær Peter Brøgger, der havcde lørdagsvagten i dag. - På det andet foto ses den forseglede flaske med pickles.
Uniformerne indgår nu i fotreningen s uniformsbeholdning, mens flasken bliver udstillet i "biblioteket", selvsagt med historien vedlagt.
Vi siger stor TAK for de fornemme gav er til Klaus Sabro !

20. juli 2019:
Danmarks største trawler langtidschartres til det færøske rederi Vardin

Læs mere her.

17. juli 2019:
Skøn onsdags-roaften

Pragtfuldt sommervejr på en næsten havblik Ebeltoft Vig. - her fanget i Christian Koudals og Erik Grønlunds fotolinser: - Klik på det enkelte foto for at se det i stor størrelse:

11. juli 2019:
Danmark er nu oppe på at råde over den femtestørste handelsflåde ui verden

Læs mere her

10. juli 2019:
Travaljeroerne mødte veteraner til søs

Aftenens travaljeroere fik en ekstra oplevelse, da de mødte skibet "Veteranen", der sejler med veteraner fra danske indsatser i international tjeneste. Styrmand Christian Koudal beretter:
"Halløj
Onsdagens rotur gik til Fregathavnen, hvor vi roede forbi en stor sejlbåd der hilste på os, navnet på båden var Vetaranen. Efter den obligatoriske øl blev vi inviteret over for at se båden. Det viste sig så, at Jesper som var skipper ombord. havde købt båden  for en erstatning han fik i forbindelse med krigen i Afganistan. og sejler nu med Vetaraner,hvilket vi syntes var en rigtig god idé. Derfor inviterede vi dem over i Marinestuen efter deres skafning. De kom og beundrede først vores nye Flagspil, derefter fik de en komplet rundvisning og var meget begejstrede for vores stue, hvorefter de hyggede sig med de medlemmer,, der var tilstede. De fik 2 stk. CD med vores slupkor. der, som de skriver, løftede den maritime stemning ombord.
Hilsen
Christian"

Vi siger tak til Christian for både beretning og fotos, - og ikke mindst for initiativet til at invitere de pgl. veteraner på besøg i Marinestuen !
Klik på det enkelte foto for at se det i stor størrelse:

09. juli 2019:
Rederiet Stena Line flytter i 2020 flærgeruten Grenaa-Varberg til Grenaa-Halmstad

Det kan læses i Danmarks Marineforenings tidsskrift "Under Dannebrog", nr
. 3, juni 2019, - se side 3 her.
Se også mere her og her.

05. juli 2019:
Fond støtter Fregatten Jyllands kunstudstilling "Jylland på Jylland - kunsten går ombord"

Læs mere her.

05. juli 2019:
Mindeplade for Tommy Schmidt på det nye flagspil

Æresmedlem, tidl. formand Christian Koudal, der har været "primus motor" i hele arbejdet med fremstillingen af det nye flagspil, monterede i dag den fremstillede mindeplade til ære for afdøde ærersmedlem Tommy Schmidt, foreningens flagbærer gennem 45 år, for den arv, han havde testamenteret til Ebeltoft Marineforening, og som - helt i Tommys ånd - har dækket udgifterne til fremstillingen af flagspillet.

04. juli 2019:
30 års jubilæum, Danske Soldaters Mindelund, Rindsholm Kro

Traditionen tro var Ebeltoft Marineforening inviteret til at deltage i højtideligheden i Danske Soldaters Mindelund ved Rindsholm Kro på den historiske dag, 4. juli. Vi deltog med 4 repræsentanter: Formand Erich H. Franzen, flagbærer Nils Jørgen Tastum, Lars Hansen og Kjeld Thejl. De to sidstnævnte deltog både som Marineforenings-repræsentanter og som veteraner.
Klik på det enkelte foto herunder for at se det i stor størrelse. -- Se flere fotosd fra dagen her.
Fotos: Sonja Kirk, Grenaa Marineforening.
Læs mere om mindelunden og historiske Rindsholm Kro
her.
 

22. juni 2019:
Fregatten Jylland er nu fuldrigger igen, -krydsmasten rejst efter endt restaurering.

Onsdag i sidste uge blev den midtersted del af krydsmasten løftet på plads. To store kraner og kyndige kranførere og værftfolk med et sikkert øje sørgede for at bundstykket og mærsestangen mødtes. Foto: Anette Bonde.

 

Genudgivelse af mindehæfte om Flådens Sænkning
den 29. august 1943

I forbindelse med mindehøjtideligheden den 29. august - på 75-årsdagen for Flådens sænkning den 29. august 1943 - genudgav Fregatten Jylland og Ebeltoft Marineforening - med tilladelse fra Danmarks Marineforening det mindehæfte, som Danmarks Marineforening 25 år tidligere (ved 50-årsdagen) havde udgivet med 24 øjenvidneskildringer fra Flådens Sænkning den 29. august 1943, - Mindehæftet han købes i Marinestuen og i Fregatten Jyllands butik formedelst 50,- kr.

Se mindehæftet her.

Generelt 2019
Modelskibsudstilling ved Fregatten Jylland

Den 11. februar 2018 åbnede en modelskibsudstilling - "Modeller på podier" - i Fregatten Jyllands udstillingshal.

Udstillingen omfatter en lang række modelskibe og enkelte andre historiske effekter, udlånt af flere af landets marineforeninger. - Alene Ebeltoft Marineforening har udlånt 4 modelskibe samt lanternen fra "ME 1016", "Jappes mine" og maleriet af Fregatten Jylland i indsejlingen til Ebeltoft Vig.

Udstillingen løber frem til den 31. december 2019. - Et besøg kan afgjort anbefales.