Kommende arrangementer

Generelt:
Hver onsdag, kl.19.00-21.00, skydning

Alm. træningsskydning. Kom og deltag og giv dig selv en god oplevelse i hyggeligt samvær. Du er velkommen til at tage familie (også børn/børnebørn) og en god ven med. De kan også få lov at prøve at skyde under kyndig instruktion. Deltag før/efter skydningen i det hyggelige samvær, - på de gode sommeraftener på terrassen og i de lidt køligere aftener indendørs i Marinestuen.

Medlemmer af Vaabenbrødreforeningen for Ebeltoft og Omegn og medlemmer af Danmarks Veteraner, herunder Veterancafé Djursland, er velkomne til at deltage i træningsskydninger i henhold til gældende bestemmelser.

Generelt:
Veterancafé den første mandag i hver måned, kl. 10.00-13.00 i Marinestuen.
Alle veteraner og tidligere udsendte er velkomne. Medlemsskab af Marineforeningen er ikke nogen betingelse

 

Generelt:
Slupkoret holder øveaften i Marinestuen hver tirsdag kl. 19.00-21.00

Er du medlem af Ebeltoft Marineforening, og kan du lide at synge, så mød gerne op. Koret tager med glæde imod nye sangere.

 

Specifikke arrangementer :

28. september 2023:
Første kammeratskabsaften i den nye "sæson"

Som altid er den første kammeratskabsaften i "sæsonen" med ægtefælle/ledsager og indledende fællesspisning, hvor hovmnesteren serverer

FREGATGRYDE
til en pris af kun 75,- kr. pr. couvert, excl. drikkevarer

Da starten af kammeratskabsaftenerne er fremrykket til kl. 19.00, starter vi allerede kl. 17.30

Efter sksafningen giver vi ordet til Mogens Højstrup Sørensen, der vil cousere over emnet

Mit liv med tre generationer i Søværnet

Mogens Højstrup Sørensen har selv været i Søværnet, og som næsten kan gætte sig til, har hans far og farfar også trådt deres søstøvler i Søværnet.

Tilmelding på den fremlagte liste i Marinestuen

Kystforsvarsskibet Olfert Fischer, her i 1913, kan måske være fra Mogens Højstrup Sørensens farfars tid i Søværnet

En grupper torpedobåde af Glenten-klassen og et HVII luftfartøj under en øvelse i 1930-erne. Kan måske være fra den tid, hvor Mogens Højstrup Sørensens far var i Søværnet.

Korvetten Bellona, 1960-erne. Kan måske være fra den tid, hvotr Mogens Højstrup Sørensen selv var tjenstgørende i Søværnet

26. oktober:
Kammeratskabsaften

Vi får besøg af Morten Bach inspektør i det internationale søtransportarbejderforbund, der vil fortælle om

De Danske Allierede Krigssejlere 1939-45

Under 2. Verdenskrig sejlede ca. 6.300 danske søfolk i allieret tjeneste. Det var 2/3 af den danske handelsflådes skibe og søgolk, der om morgenen den 9. april 1940 befandt sig "udenfor spærringen". De blerv danmarks første frihedskæmpere ! Over 1.087 danske søfolk blev "derude" og død og faldst i kampen mod nazismen, Det var disse søfolk, der blev de første danske frihedskæmpere og hvis fortjeneste det var, at Danmark kunne kalde sig allieret, da krigen var slut. De fik ingen fortjeneste og ingen tak  af det officielle Danmark, da de efter krigen vendcte hjem. De kom ikke i samlet flok, men vendte hjem drypvis. de gkorde ingen heltestatus af sig selv. De sejlede bare ! 
Morten Bach fortæller om disse  søfolk og deres liv og hverdag i dise år og viser Maj Wechselmanns film "Rapport fra de druknede og glemte". En stærk, rørende og barsk film, der fotrtæøller om de danske , svenske, norske, islandske og færøske søfolk, der sejlede i allieret tjeneste under 2. Verdenskrig.

HUSK: Emblem skal bæres ! - Uden emblem skal betales bod på 10,- kr. - Nye medlemmer, der endnu ikke har fået emblem, vil få det overrakt ved aftenens velkomst.

Der håbes på rigtig god deltagelse til denne spændende aften om et af de vigtigste kapitler i nyere Danmarkshistorie.

Danske krigssejlere ved antiluftsskuds-kanon - efter 1943, hvor de danske skibe endelig fik tilladelse til at sejle under dansk flag

Danske søfolk på rednings- flåde efter at være blevet torpederet af tysk U-båd

Newcaste var de danslke krigssejleres "hjemby", når de var "hjemme" i England. Her ses danske krigssejlere i klubben for danske søfolk

Statuen for Den Danske Sømand på invasionskysten i Normandiet, - rejst ppå foranledning af Prins Henrik og til minde om de danske søfolk, der deltog i Invasionen i Normandiet 6. ju ni 1944

5. november 2023:
Distriktsskydning

Det er i år Grenaa Marineforening, der er vært for årets distriktsskydning, hvortil vi har fet denne invitation:

Tilmelding på den fremlagte liste i Marinestuen senest tirsdag den 24. oktober, - men meget gerne tidligere