Kommende arrangementer

Indtil 12. februar 2020:
Marineforeningens landsdækkende hjemmebaneskydning

Vi har afviklet "1. halvleg" af vintersæsonen 2019-2020's hjemmebane- skydning, og skiverne for "1. halvleg er sendt til landsskytteudvalget til bedømmelse. Der er således nu klar til, at vi kan skyde "2. halvleg". - Dette skal være afsluttet senest den 15. februar 2020, hvorefter skiverne skal sendes til landsskytteudvalget til endelig bedømmelse.

24. februar 2020:
Slupsejlads

Nærmere følger.
Her et par "nostalgiske" billeder. Klik på det enkelte foto for at se det i står størrelse.

27. februar 2020:
Generalforsamling.
Se side 2 i Kabysrygtet februar/marts 2020
her.

26. marts.
Kammeratskabsaften

Vi får besøg af
Morten Bach,
der holder
Foredrag om De Danske Allierede Krigssejlere 1940-1945

Under 2. verdenskrig sejlede ca. 6.300 danske søfolk i allieret tjeneste.

Det var 2/3 af den Danske handelsflådes skibe og søfolk der om morgenen den 9. april 1940 befandt sig ”uden for spærringen”. De blev Danmarks første firhedskæmpere!

Over 1.087 danske søfolk blev derude og døde og faldt i kampen mod nazismen.

Det var disse søfolk, der blev de første danske frihedskæmpere og hvis fortjeneste det var, at Danmark kunne kalde sig allieret, da krigen var slut.

De fik ingen fortjeneste og ingen tak af det officielle Danmark, da de efter krigen vendte hjem. De kom ikke i samlet flok, men vente hjem drypvis. De gjorde ingen heltestatus af sig selv. De sejlede bare !

Morten Bach, Inspektør i Det Internationale Transportarbejderforbund (ITF), fortæller om disse søfolk og deres liv og hverdag i disse år og viser Maj Wechselmann`s film ”Rapport fra de druknede og de glemte”.

En stærk, rørende og barsk film, der fortæller om de danske, svenske. norske, islandske og færøske søfolk, der sejlede i allieret tjeneste under anden verdenskrig.

Se også side 10 i Kabysrygtet, februar/marts 2020 her.

Klik på det enkelte foto herunder for at se det i stor størrelse.

28. marts 2020:
Fregatskydning
Nærmere følger. - Her et par "nostalgi-billeder". Klik på det enkelte foto for at se det i stor størrelse.

30. april 2020:
Kammeratskabsaften

Vi får besøg af historiker, tidligere biorgmester Vilfred Friborg Hansen, der fortæller om "General Rye's udskibning af tropperne fra Helgenæs til Frederisia i krigen 1848-51"
Dette er et fællesarrangement med Vaabebrødreforeningen for Ebeltoft og Omegn. Da det er den sidste kammeratskabsaften i sæsonen, er det som altid med ledsager og indledende fællesspisning. - Se også side 11 i Kabysrygtet, februar/marts 2020
her.
Klik på det enkelte foto for at se det i stor størrelse.

04.-05. maj 2020:
Mindehøjtidelighed i anledning af 75-året for Danmarks Befrielse efter 2. Verdenskrig og den tyske besættelse 1940-45.

09. maj 2020:
"Fregattens Dag"

Højtidelighed ved Fregatten Jylland i anledning af årsdagen for sejren i for Slaget ved helgoland den 9. maj 1864.

11. juli 2020:
MULIGVIS fælles soldaterforeningsudflugt til Dybbøl i anledning af 100-året for Genforeningen

Afholdes på den dato, hvor Kong Christian X red over den gamle grænse og ind i det genvundne Sønderjylland. - Nærmere følger